Testissä kasviproteiinit :)

Moikka kaikki mun ja Loviisan blogin lukijoille!

Tänään testataan erilaisia kasviproteniineja! Me tykätään melkein kaikista ja laitetaan lopuksi meidän antamat arvosanat niille!


Nyhtökaura

Nyhtis on kaikista kasviproteiineista helpoin valmistaa – kaurat pannulle ja ne voi heti syödä! Nyhtökaura on tehty kaurasta, pavuista ja herneistä. Se on kypsää, eli sitä voi heti käyttää, mutta jos sitä kuumentaa pannulla se tekee  tän rakenteesta vähän  pehmeemmän.
Nyhtistä saa maustamattomana tai joko maustettuna. Pelkän nyhdön maku on aika pahvinen, eli se kannattaa maustaa (paitsi jos tykkää pahvinn mausta😄).
Nyhtökaura sopii moniin ruokiin ja sitä voi käyttää broilerin tai kanan sijasta esim. salaatissa. Kaupoissa nyhtökauran löytää kylmäkaapista lihojen ja broilerituotteiden läheltä

S: Hyvä just esim. salaateissa tai makaronilaatikos, mutta ei ole mikään mun lemppari. 2/10
L: Nuhtis on best! 9/10

Quorn

Quorn tehdään sieniproteiinistä, mutta se ei maistu yhtään sieneltä! Sitä saa monessa muodossa: rouheena, kuutioina, pihveinä, fileinä ja nugetteina (plus-pisteitä!). Näistä vaan noi nugetit on vegaanisia ja tietenkin noi kuutiot ja rouhe. Kaikki tuotteet on kypsiä, mutta ne pitää kuumentaa.
Quornin maku on mieto, mutta samalla maukas,  mutta sitä voi helposti maustaa. Quorn-rouhetta voi käyttää jauhelihan sijaan esim. bolognesessa. Helppo arkiruoka olisi esim. nugetit ja salaatti, missa on quorn-kuutioita. Kaupoissa Quornit on pakkasessa. 

S: Oon maistanut kaikkia muita 'olomuotoja' paitsi filettä. Ja tämä on ehkä mun lemppari näistä kaikista. 10/10
L: Ihan hyvää, mutta se ei oo aina niin eettisesti tuotettua, mutta muuten se on hyvää! 6/10
Tofu
Tofu on jo itsessään aika mautonta, mutta jos siihen lisää esimerkiksi soijakastiketta tai seesaminsiemenöljyä, niin siitä tulee super hyvää! On myös olemassa savutofua: soijapavuista valmistettavaa savutofua voi melkein käyttää kylmäsavulohen korvaajaa.
Savutofu käy hyvin leivän päälle, pitää vain ripotella päälle hieman suolaa tai muita mausteita niin ai että! Savutofu on helppo myös salaatin kanssa tai lisukkseena... Tofua voi syödä sellaisenaan, mutta jos haluut, paista tofua kuumalla pannulla paaljossa öljyssä. (Voit päättää ite öljyn...) Tofu on valmista, kun siinä on kullanruskee pinta.
Savutofussa on jo tarpeeksi makua mielestäni, mutta jos haluat lisää makua, lisää jotain raikasta, kuten minttua, limee tai sitruunaa.
Tofua löytää lähes jokaisen kaupan juustohyllystä.🧀
S: Itse rakastan tofua! Sen paistaminen panulla vie aikaa ja paljon öljyä ja se tirisee😅 9/10
L: Tofukin on ihan hyvää. 8/10

Seitan  

Seitan on tosi lihantyyppistä, eli jos kaipaa sellaista, niin tämä on hyvä vaihtoehto, sillä sen rakenne on lihamainen ja jos sitä maustaa, siihen saa kivasti makua. Seitan on periaatteessa vehnägluteenia  ja  sen makukin on viljainen. Seitania saa leikkeleinä ja paloina, pihveinä ja makkaroina.

Seitanin jota ei oo maustettu, voi marinoida esimerkiki viinietikassa, öljyssä...  Sen voi paistaa pannulla ja syödä kasvisten ja esim. riisin kanssa. Jos seitanin paistaa rapeaksi se on tosi hyvää hampparin välissä!
Seitania löytää kaupassa pakkasesta. Jos oot vilillä päällä, voi tehdä seitania itse! Helppoja ohjeita löytyy netistä.

S: Seitan on helppo maustaa ja just rapeana sen on hyvää. 6/10
L: En oo hirveästi syöny seitania, joten en osaa sanoa x/10

Härkis


Härkis tuli kauppoihin suurella kohulla. Ja olin siitä semi inoissaan! Sen saapuessa tuntui, että meille kasvisyöjille tuli enemmän vaihtoehtoja lihan korvaamiseen.

Härkis on siis härkäpapuvalmiste, jota voi käyttää ruuanlaitos jauhelihan sijaan, Se lisätään ruokiin kypsennyksen jälkeen.
Tykkään esim. tomaatti-kidneypapy-härkis pastakastikkeesta. Härkäpavun maku on lempeempi kastikkeissa ainakin kuin esimerkiksi nyhtökauran. Härkiksessä on kiva koostumus ja se voi jopa tuntua lihamaiselta suussa.

Käytän usein härkistä makaroonilaatikkoon vaikka myös nyhtistä. Mutta ehkä se sopii paremmin kastikkeessa. Ollaan myös Loviisan kanssa kokeillu härkispihviä burgerin välissä.
S: Tosi hyvää, ehkä tokaksi lempparein heti Quornin jälkeen😆 9/10
L: Rakastan härkistä! Parasta!  Annan myös itse :9/10





Toivottavasti tykkäätte tän tyyppisistä postauksista!

Vegaanisella rakkudella, Loviisa ja Selma

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi legendaarinen kouluruoka-arvostelu!

Annantalo päivä!

Loviisan kesäloma!