tää on iha sika hyväää

VEGAANINEN JUUSTOMAKARONILAATIKKO

Moi.
Aattelin jakaa teille tälläsen makaronilaatikko-reseptin teille, joka on tietty vegaaninen. Onneks tätäki voi tehdä ilman maitoo, juustoo tai lihaa! Toivottavasti tää piristää teidän syksyisiä päiviä!
4-6 annosta

SOIJAROUHESEOS

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl Becel Original juoksevaa kasviöljyvalmistetta
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 dl vettä
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita

MUUT AINEET

  • 400 g tummaa makaronia
  • 150 g vegaanista sulavaa juustoraastetta (esim. Porlammin Vege Plus)
  • 6 dl kiehuvaa kasvislientä
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 rkl Becel Original kasviöljyvalmistetta vuoan pohjalle
  • ketsuppia tarjoiluun
  1. Kuumenna uuni (200°C).
  2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu ja lisää sille Becel kasviöljyvalmiste. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetken aikaa. Mittaa soijarouhe kuivana pannulle ja lisää mausteet. Kaada vettä pannulle desilitra kerrallaan ja paista soijarouhe välissä kuivaksi ennen kuin lisäät vettä. Jatka, kunnes kaikki vesi on käytetty. Kääntele lopuksi ravintohiivahiutaleet soijarouheseoksen joukkoon.
  3. Sekoita yhteen soijarouheseos, kuivat makaronit ja 50 g juustoraastetta. Levitä Becel kasviöljyseos uunivuoan pohjalle ja kaada makaroni-soijarouheseos vuokaan. Sekoita yhteen kasvisliemi ja suola. Kaada vuokaan ensin kiehuva kasvisliemi, sitten kaurakerma ja ripottele pinnalle lopuksi loput juustoraasteesta.
  4. Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ja syö ketsupin kanssa.

Resepti: Chocochili


Loviisa :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi legendaarinen kouluruoka-arvostelu!

Annantalo päivä!

Loviisan kesäloma!